Meny
Velg klasse/område Forside
Besøksadresse St. Svithunsgt. 40 A 4009 Stavanger Telefon: 51 51 72 50 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Finn Lea (rektor)
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Dager igjen til sommerferien::
19.06.2020 kl 12:00
00
dager
:
00
timer
:
00
min
:
00
sec
God sommer!
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
HEI VERDEN

Kannik skole gjennomførte innsamlingsaksjon til støtte for et av prosjektene til skoleaksjonen ”Hei verden”.

Vi samlet inn ca 256 500,-, noe alle kan være stolte av! Tusen takk flinke elever!!!

Vi takker alle elever for innsatsen. Takker også spesielt vår barne og ungdomsarbeider Anne Margrethe Våge for en fantastisk innsats med organisering av hele aksjonen!

Aksjonen inngår som en del av arbeidet med internasjonal forståelse og solidaritet. 

Elevene  fikk fri klokken 11.20 aksjonsdagen tirsdag 01.10.19, for å gjennomføre innsamlingen.

En kan lese mer om”Hei verden” på hjemmesiden www.heiverden.no 

Elevrådet har  besluttet å støtte prosjektet knyttet til ZAMBIA.Over 400 000 barn i Zambia går ikke på skole, fordi det mangler både lærere og skolebygg. På landsbygda i Zambia har foreldrene i lokalsamfunnet startet sine egne skoler, slik at barna skal slippe å gå i timevis for å komme til skolen.

 Uten støtte fra myndighetene er disse skolene i dårlig stand, de mangler skikkelig utstyr og klasserommene er overfylte av elever. Ofte må hele klassen dele på et par lærebøker og læreren kan være den personen i landsbyen som tilfeldigvis har gått lengst på skole selv. Dårlig kvalitet i skolen gjør at mange slutter. Bare halvparten av barna i Zambia fullfører barneskolen og 60% av befolkningen på landsbygda er analfabeter. Hei Verden bidrar til å utbedre skolebygg, få bedre utstyr og lærebøker. Ufaglærte lærere får dra på kurs hvor de lærer å bli gode pedagoger. Både lærere og elever sier at de lærer mye mer på skolen når læreren har fått gått på kurs. I tillegg får foreldrene i landsbyen hjelp til å lære hvordan de skal drifte skolene på best mulig måte. I Zambia er det vanlig at barn med funksjonsnedsettelser blir holdt hjemme og ikke får gå på skolen. Det er vanskelig å vite nøyaktig hvor mange barn det dreier seg om, for familiene holder dem ofte skjult. Det er mye skam knyttet til å ha funksjonsnedsettelser i Zambia. Jenter blir også ofte holdt utenfor skolen. Det er tradisjon at kvinner er hjemme og steller i huset og oppdrar barn. Derfor blir heller ikke utdanning for jenter prioritert. Flere jenter må gifte seg og blir gravide tidlig, og da må de slutte på skolen.Hei Verden jobber for å få barn med funksjonsnedsettelser inn i skolen. Ofte er det bare små tilpasninger som skal til for at disse barna skal klare seg fint i skolehverdagen. VI arbeider også for at jenter skal få samme muligheter til utdanning som gutter.   

I fjor samlet elevene inn kr 259.000 .