Meny
Trinn Forside
1.trinn
2.trinn
3.trinn
4.trinn
5.trinn
6.trinn
7.trinn
Forsterket avdeling
0.trinn
Hovedadresse Besøksadresse: Postveien 65 4307 Sandnes Telefon: 51338400 og 47503435 Send oss e-post
Postadresse Trones skole, Postboks 583 4302 Sandnes
Redaktør: Mats Herholdt-Bjørnrå
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Parksjakkturnering i Stavanger

Fantastisk fint vær for parksjakkturnering i Bjergstedparken. Trones Skole sitt skolelag fikk plass blant alle ungdomskolene, og gjorde en solid innsats.
24 lag stod klar fra start. 23 lag fra Sør-vest Norge og 1 lag fra Leon i Spania. Lagene var delt i to grupper, med Giske som forhåndsfavoritter i gruppe 2, mens i gruppe 1 skulle det stå mellom Trones Skole og Havåsen. Vinneren fra hver gruppe møtes i finalen for å spille om en tur til Spania.


Runde 1, sorte brikker mot Vardheia Ungdomskole


Jevn kamp, leder lenge på tid - Vardheia får en sterk springer midt på brettet i en nokså låst stilling som er langt sterkere enn Trones sin hvite løper. Begge lag sine tårn står nokså låst bak bøndene, og Trones ofrer et av de to tårnene for å fjerne Vardheia sin springer. Trones stenger ute Vardheia sin konge med tårnet, og etter et tett sluttspill der Trones skal til å forfremme en bonde så gir Vardheia seg. Seier i runde 1.


Runde 2, hvite brikker mot Byfjord Barneskole.
Raskt parti, begge lag spiller veldig raske trekk. Trones får tidlig en ekstra bonde i åpningen. Byfjord står plutselig like sterkt som hvit, men så låser de inne sitt eget tårn på A-filen, og Trones havner i stilling med tårn over løper, og trygger seieren inn.


Runde 3, sorte brikker mot Håvåsen Ungdomskole fra Haugesund
Trones spiller samme åpning som i runde 1 mot Vardeneset, men møter et litt annerledes svar fra Håvåsen. Midtveis i partiet står Håvåsen klart best, og Trones sin stilling er veldig låst. Trones tilbyr remis, Håvåsen avslår. Trones står plutselig litt bedre etter noen avbyttinger, og Håvåsen nærmer deg 2 minutt på klokka. Stillingen er marginalt bedre for Håvåsen. En unøyaktighet fra Trones gjør at Håvåsen leder med en hel løper, og ender til slutt opp med å ta seieren etter tabben fra Trones. Dette var dagens lengste parti.


Runde 4, sorte brikker (igjen) mot Austbø ungdomskole.
Åpner bedre enn forrige runde. Legger tidlig press på Austbø. Smart og godt spill av Trones fører til at de har en ledende stilling midtveis i partiet, med flere angrep på Austbø. Leder etter hvert med et tårn og løper mot Austbø sitt løperpar. Går inn i et sluttspill med et aktivt tårn mot Austbø sin aktive hvite løper. Austbø prøver å lure Trones i patt, men disiplinert avslutning eier med seier.


Runde 5, hvite brikker mot Gjesdal ungdomskole
Åpner et fint parti med London-system som hvit. Luften går litt ut av både Trones og Gjesdal når Havåsen vinner lynraskt og jubler på brettet ved siden av og går til finalen, for da har ikke Trones og Gjesdal mulighet til å nå finalen. Men - her spiller vi fortsatt! Trones skaffer seg en sterk stilling midtveis i partiet, men Gjesdal har gode muligheter. Så blir det plutselig dramatisk! Laglederen til Trones sier høyt at de skal flytte bonden til G3, og lagkameraten setter den så på G4 med en feil. Gjesdal klager så til dommeren. Her er dommer streng og sier den må stå på G4, noe som gir Gjesdal en klar fordel, siden kongen til Trones blir helt åpen! Ender til slutt med seier på tid for Gjesdal etter det undertegnede vil beskrive som kynisk spill.


Fin innsats av guttene våre hele turneringen, skikkelig fin fairplay og bra lagspill. Alle har fått bidra med å gjøre trekk, holde styr på klokka og diskutere som lag.


God helg!